2 comments on “Provsmakning av Hop Ensemble

  1. Ang maltkropp och fyllighet/torr öl..

    har du testat att mäska med olika temperaturer?

    Jag var och bryggde på Dugges i Landvetter en dag och fick reda på att om man mäskar
    vid låg temp får du ut mycket jäsbart socker.. = torrare öl men lite maltkropp.
    vid hög temp. mer maltighet och sötare öl.. mer sötma pga av ojäsbart socker. gärna till porters.

    Testade själv att göra detta på en Weiss… vilket i sig inte är bra tror jag..
    den skall ju var lågtempsmäskad enligt alla recept.

  2. Ja, precis. Det är så man ”ställer in” önskat FG. Det avgör hur torr den blir. Men sedan kan de upplevas annorlunda beroende på maltsorter, alkohol, kolsyremängd.
    Just denna hade en ganska normal FG men upplevdes mindre torr. Trots att det inte var karamellmalt som jag göra att det upplevs lite mindre torrt och mer sött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s